29 Temmuz 2012 Pazar

Sahte Çekiliş Davası Ve Bir Takım Üzücü Olaylar

Herşey iki gün önce http://modamakyajlove.blogspot.com/ sitesinde çekilişe katılmaya çalışmamla başladı. Çekilişin zorunlu şartlarında biri şuydu ki çekiliş blogta paylaşılcak. Ki bu şart zorunlu olmadıkça paylaşmayı pek sevmiyorum eyvallah dedim paylaştım. Sonra kazanan açıklanınca bi baktım adsız biri çekiliş kazanmış yalnızca facebookta paylaşarak. Çekememezlik değil yanlış anlaşılmasın ama bi çekiliş için yok twitter yok facebook yok blogda paylaş oyalanırken sadece facebooktta paylaşan birinin kazanması garibime gitti. Şans diyip geçmek istedim  tabi ama meraktan bi linke bi baktım :
kazanan arkadaş 5 temmuz 12.30 da facebook hesabı açmış 12.33te bu kampanyayı paylaşmış ve sonrasında ses seda hiç bi paylaşım yok. Sonra bu hatunun bi önceki elf çekilişinin kazananına baktım o da http://oyamakeup.blogspot.com/ bu blog  en son şubatta elf çekilişinin postunu yayınlamışş bir de aylar sonra hortlayıp bu kişinin son çekilişini yayınlamış.. Site sahibine bi sürü mail attım ki olayı anlamadan ifşa etmeyeyim ancak kendisi girip postlarıma saçma sapan yorumlar yazıp sonra silmeyi tercih etti. Kimse kusura bakmasın böyle insanları ifşa etmekten hiç utanmam. ne ben salağım ne de çekilişe umutla katılan 200 kişi! Kimsenin böyle oyunlar oynamaya hakkı yok bu dolandırıcılıktan başka bişey değil ben kendimi salak gibi hissettiğim için paylaşayım dedim böyle insanlara bir daha kanmamak dileğiyle.. Renkli günler..
***son olarak kişinin bana savunması blogu olmyanların da katılması için bir dip not eklediği yönünde ancak başta belirttiğim gibi çekilişe son gün katıldım ve dip not falan yoktu!

22 yorum:

  1. zaten hepimiz salağız ne oluyo bakmıyoruz, araştırmıyoruz.. çok güzel oldu bunu yapman, böylelerini yakalayıp ifşa etmek lazım. arkandanım bebeim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim kuzum :) kimsenin sahte çekilişle yüzlerce insanı kandırmaya hakkı yok bunu yapan kim olsa yaymaktan gurur duyarım

      Sil
  2. Ohh ellerine sağlık. Amaç nedir bilmiyorum ama yapılan şey çok çirkin :(

    YanıtlaSil
  3. Bende günlerdir bu bloga girip açıklandı mı diye bakıp duruyorum. İnsanları salak yerıne koymaktan başka bir şey değil bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynı durum 200 kişi için geçerli yazık günah :S

      Sil
  4. kendını salak gıbı hıssetmene hıc gerek yok,boyle bıseyı kötü niyetli yapan kısıler utanmalılar,bence cok zekı bı blog yazarısın bunu ortaya cıkardığın ıcın.
    blogta hedıye cekılısı yapmak benı cok gerıyor,cunku bı kez yaptım bende urunu alan kısıye ulasana dekte takıbınıde yaptım.sımdı ıkıncı kez yapıyorum hedıye vermek-almak guzel bısey ama ınsanlar ne dusunerek boyle kotu seyler yapıyorlar yazık gunah o kadar ınsan cekılıse gırıyor.kul hakkı dıye bısey var.ben cok titizlenirim ve hakedenın almasını ısterım yazık cok yazık.kötü ve çirkin bencede..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynı şekilde. Takipçi nedir?Fikirlerini Daha çok insanla paylaşmak için yapılan bişey. sen insanlara kendini zorla dinletirsen ne amacı kalır ki? tabi ki çekiliş yapılır ama takipçi çoğaltmak için değil asıl amacına bunu koyduğun zaman böyle şeyler çıkıyor işte. bilinçli bloggerlar oluruz inşallah :)

      Sil
  5. hepimiz çekilişler yapıyoruz şu bu ama birine hediye vermek istemiyorsan sırf takipçi artsın diye yapıyorsan ben sana blogger demem! Anlamadım gitti nasıl katlanıyorlar böyle şeylere bak mesela benim çekilişlerime katılanlar da daha sonra beni izlemeyi bırakıyorlar bazıları ama umrumda da değil açıkçası sonuçta sen biri istedi diye ona çıkarırsan ya da "kendine" çıkarırsan senin blog yazmanın da hiçbir sevdirici yanı kalmaz... Çok güzel bir yazı hazırlamışsın umarım bunu herkes dikkate alır da random ya da en azından eski usul kapalı kağıtlarla fanuslarla doğru dürüst videolu çekilişler yapılmaya çalışılır!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadin butun takipcilerine mail atmis bana destek olun diye beni de reklam yapmakla suclamislar. boyle sacma sapan yollarla reklam yapip takipci artiracagima kendim anlatir kendim dinlerim daha iyi. 3 kisi fazla okusa ne okumasa ne nasi bi basit mantik bunlardaki ya!

      Sil
  6. İşte ben bu olaya gıcık oluyorum, defalarca yaşandı ve fark edildiler, aptal mı sanıyorlar insanları anlamadım ki? Diğeri de bir makyaj bloguydu asla küçümsemek için söylemiyorum durumu anlatmak için söylüyorum ama flormar, golden rose ürünlerini kullanırken, fotoğraflarken bir kampanya yapıyordu yok efendim dior, yok efendim chanel. Bunların fotoğrafları da internetten alıntı yalnız. Kampanya sonuçları da hep adsız ya da yeni bloglar. E insanlar salak mı?

    Dikkat etmek lazım bu çekiliş olaylarına, bloguna taşıyarak en güzelini yapmışsın. Sonuçta burdaki dolandırıcıları tutup hapse tıkamıyoruz, bari belli olsun, bilelim.:)

    Daha çok duyulması adına
    http://www.facebook.com/pages/Blog-Yazarlar%C4%B1/114437178697088?ref=hl
    burda da paylaştım. Son kez bu yazıyı yazarak çok iyi yapmışsın diyorum ve gidiyorum.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok guzel yazmissin :) yayilmasina yardim ettiginiz icin tesekkurler umarim bi gun biter bu sahtekarliklar...

      Sil
    2. Kötü bir durum.İnsanlar salak değil,nihayetinde.Ben de hediye çekilişleri yaptım ama hem kazananı seçerken(random.org ile),hem hediyeleri alırken(kimileri kullanıp kullanıp gönderiyor),hem de postalarken özenli davrandım.Ve iyi ki de öyle yaptım,her gönderdiğim kişi güzel dönüşler yaptı bana :)Ama diğer türlü oyunlar çevirmek hoş değil.Ya hiç çekiliş yapmayacaksın,ya da hakkını vereceksin.Sonuçta amaç birilerini mutlu etmek dimi ;)

      Sil
  7. oh iyi yaptın sahtelik yapan sahte insanlarla işimiz olmaz.

    YanıtlaSil
  8. paylaşarak ne de güzel bir şey yapmışsın! çok ayıp ya hu. bir de senin postların altına girip yazı yazması da çok korkunç. bir daha yapmaz umarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim cekinecek bir seyim yok o dusun yaptigi terbiyesizligi bir de siliyor yorumu. Amacim zaten kimseyi rezil etmek degil tekrari olmasin diye butu gayretler..

      Sil
  9. blogunda gezerken gördüm bu yazıyı. eğer gerçekten dediğin gibiyse durum çok vahim. yani kimsenin günahını almak istemem tabi ama bir insan hangi akla hizmet sahte çekiliş düzenler ki? ben okuyucularım için yazıyorum. onlara içimden gelip de bir hediye veremeyeceksem ya da vereceğim deyip kandıracaksam öleyim yani!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimseyi üzmek kırmak değil zaten amaç. Uzun araştırmalar sonucu yazdım bu yazıyı ve yazmadan önce bi kaç kişiye de danıştım sizce de öyle değil mi diye. Çekiliş takipçi artırmak amaçlı yapılırsa zaten bi anlamı kalmıyor ki. Parayla takipçi almak gibi birşey yani. Salak yerine konulan da bizler oluyoruz.. Üstüne bir de reklam yapmakla suçlandım. Umarım bu sahtekarlıkların sonu gelir..

      Sil
    2. haklısın canım zaten ben de çok sinir oluyorum böyle şeylere. twitterda falan var parayla takipçi alma olayı. bir insan seni severek isteyerek okumadıktan sonra ne anlamı var...

      Sil
    3. Daha oncede soyledim yani insanlara kendimi zorla dinletecegime kendim yazar kendim okurum yine girmem bu sacmaliklara.. Allah akil fikir versin..

      Sil
  10. Anlamıyorum niye böyle saçma sapan şeyler yaparlar göndereceğin 3-5 parça bir ürün değermi bunlar için adını lekelemeye hiç anlamıyorum böyle blogları ve hiç çekilişlere katılırken bunları takip etmezdim ama artık bende takip edicem :) onca insanın acaba kazanırmıyım umuduyla oynuyorlar

    YanıtlaSil